Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hDistingeixen els Camins de Pedra de les Garrigues per promoure el territoriPremien també el Molí del Set a la presentació comarcal de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques


L’Ermita de Sant Sebastià del Vilosell va ser l’escenari escollit ahir per lliurar els reconeixements a la tradició i la innovació al servei de les Garrigues, respectivament, als projectes del Molí del Set, i el de Camins de Pedra. 

En el cas del Molí del Set, es tracta d’un elaborador oleícola de l’Albi, que conjuga dins del seu projecte la vocació oleícola amb la promoció del patrimoni garriguenc, ja que el seu logotip està inspirat en la Balma dels Punts, un conjunt pictòric rupestre situat a les seves finques que ha estat distingit com a Bé Cultural d’Interès Nacional i Bé Cultural del Patrimoni Històric Espanyol. 

Per la seva banda, Camins de Pedra, impulsat pel garriguenc Pau Urgell, és un projecte turístic-esportiu el qual proposa un seguit de rutes no competitives en BTT pel territori de les Garrigues. 

L’acte, conduït pel gerent del Patronat Fira de les Garrigues, va comptar amb la participació de l’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué; el president del Consell Regulador de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau; el diputat garriguenc a la Diputació de Lleida, Carles Gibert; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo i de l’alcalde de les Borges, Enric Mir. 

A més a més, va ser amenitzat per l’actuació de la flautista Ariadna Cornadó, membre de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona; una recreació històrica medieval, teatralitzada pel grup femení Rellotge de Sorra Garriguenc; i per la lectura d’un poema dedicat a la dona pagesa, a càrrec de Rosa Balcells. Mir va finalitzar l’acte convidant tots els garriguencs a participar en una fira que creix any rere any i confirma en cada edició l’extraordinària empenta d’un sector, el de la producció d’olis de qualitat, que és un dels motors de l’economia lleidatana. 

Aquesta era la tercera i darrera presentació d’aquesta edició del certamen, després de la primera, d’àmbit territorial, que es va fer a la Canonja de la Seu Vella el dia 8 de gener, i la segona, a nivell nacional, feta a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, el 9 de gener. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats