Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hDiumenge de rebaixes molt discret i amb poca gent als carrers de LleidaLes baixes temperatures fan que molts lleidatans restin a casa


El primer diumenge de rebaixes de l’any no ha estat molt positiu respecte a les vendes. A Catalunya les rebaixes d’hivern van començar oficialment el passat dimarts i finalitzaran el proper dia 6 de març.

L’Eix Comercial de Lleida va ser la zona de la ciutat on més moviment va haver-hi. Tot i així, molts dels seus comerços no van obrir, sobretot els de telefonia mòbil, electrodomèstics, òptiques (la majoria estaven tancades) i de material de ferreteria. Els negocis que millors resultats van tenir van ser els de roba, calçat i complements, bàsicament les franquícies de grans firmes. Segons van explicar alguns dels comerciants, els primers clients no van arribar fins les 12 del migdia, abans molt poca gent es va deixar veure pel carrer. I és que les baixes temperatures no van ajudar massa.

La plaça de Sant Joan va ser el lloc amb més activitat i tràfec. La pista de patinatge sobre gel va estar força concorreguda, sobretot per famílies amb nens. D’altra banda, a la plaça de la Paeria, entre les 12 i les 13 hores, van coincidir dues concentracions de signe polític contrari i es van produir alguns moments de tensió entre els manifestants, però sense que hi hagués cap incident (més informació a la pàgina 5).

Va ser a la tarda quan la gent va sortir més i els comerços van poder fer més caixa. Les botigues que més clients van rebre van ser les de roba, sobretot les franquícies de conegudes marques.

El president de l’Associació de Comerciants de l’Eix Comercial, Llorenç González, explica que el fet que l’article de la Llei Catalana de Comerç que limita els períodes de rebaixes estigui suspès fa que desde el mes de novembre hi hagi botigues aplicant descomptes i rebaixes i, això, resta interès entre els clients i fa que la ciutadania estigui saturada. A més, afegeix González, diumenge passat ja van obrir els comerços, pel que és comprensible que la gent no tingui tanta necessitat de sortir a comprar.

L’apartat 6 de l’article 20 de la Llei Catalana del Comerç, Serveis i Fires es manté suspès pel Tribunal Constitucional. En aquest apartat es diu que “les temporades habituals per dur a terme les vendes de rebaixes són hivern i estiu”. Aquesta suspensió fa que els comerciants puguin fer rebaixes durant tot l’any.

Enguany, a Lleida els negocis podran obrir un total de 10 dies festius, dos dels quals han estat ja els passats diumenges 5 i 12 de gener. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats