Lleida
3/12° C (boira i sol)
97% 26 km/h

10 desembre 2019


Diversos pobles de les Garrigues instal·len desfibril·ladors externs
Més municipis de les Garrigues han instal·lat recentment desfibriladors, entre ells la Floresta, els Omellons i la Pobla de Cérvoles, segons va avançar el mijtà Som Garrigues. Jaume Setó, alcalde de la Floresta, va explicar ahir en aquest diari que l’aparell de reanimació de parades cardíaques es va instal·lar al juliol al local social. “De moment no s’ha hagut de fer servir, i esperem que no calgui” va explicar Setó, que va afirmar que no està previst que se n’instal·lin més. 

Amb aquests nous desfibriladors, només queden quatre pobles de la comarca de les Garrigues per instal·lar aquests aparells, que són l’Espluga Calba, Fulleda, Tarrés i els Torms. Cal recordar que la iniciativa de col·locar desfibriladors als municipis ve de la Diputació de Lleida, que des de l’any 2011 la corporació ha finançat la instal·lació d’un total de 47 desfibril·ladors a diferents municipis de les comarques lleidatanes. 

Aquests aparells se situen a espais públics on es reuneix molta gent (com les piscines municipals a l’estiu, les pistes poliesportives o els locals socials), a banda de tots els consultoris mèdics, que en disposen a l’interior de les seves consultes. I per la instal·lació d’aquests aparells, la Diputació hi ha destinat un total de 100.000 euros per gairebé mig centenar de desfibriladors externs automàtics a diferents municipis de la demarcació. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: