Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Divuit alumnes del programa de l’IMO enllesteixen obres de pintura i soldadura a la MariolaÉs un programa adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur.


Els alumnes treballadors del programa Casa d’Oficis Treball als Barris, gestionat per l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) i subvencionat per SOC, han realitzat obres de pintura i soldadura en diferents instal·lacions de la ciutat, ubicades al barri de la Mariola.

El passat 10 de setembre van quedar enllestides les obres de fabricació i muntatge de 19 marcs metàl·lics amb xapa microperforada per a cobrir la tanca perimetral existent del Servei Materno Infantil “Lo Marraco”. També s’ha culminat la fabricació, muntatge i pintura d'acabat de la porta metàl·lica de dues fulles batents a l’escola bressol municipal Ronda-La Mercè.

Així mateix, durant aquest estiu també s’ha realitzat el cobriment de les grades existents al camp de futbol de Gardeny amb xapes metàl·liques i, posteriorment, els alumnes treballadors de pintura han fet l’acabat amb esmalt per a la conservació de les grades. L’actuació també ha inclòs el manteniment de les parets i les baranes d’aquest espai.

En aquestes obres de millora hi han participat 18 alumnes treballadors dels tallers de pintura i soldadura de la Casa d’Oficis Treball als barris, es tracta d’un programa adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. Compta amb tres especialitats formatives: Soldadura per oxigàs i soldadura MIG/MAG, Pintura decorativa en construcció i dinamització, programació i desenvolupament d’accions culturals.

L’objectiu de les dues primeres és el de millorar el mobiliari i els espais públics municipals del barris de la Mariola, Centre històric i Noguerola, mentre que l’altra té per objecte donar a conèixer i reforçar la presència als barris dels equipaments culturals de l’Ajuntament (Museu de l’Aigua, Centre d’Art La Panera, Arborètum) i a la Seu Vella.

Durant els sis primers mesos del programa, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els sis mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte és adreçat a joves residents als barris Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquestes zones.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats