Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h

14 desembre 2019


Doctor Music assegura que "el risc d'una riuada sobtada i perillosa a la zona de festival és del tot inexistent"La promotora desmenteix als ecologistes i diu que els terrenys no es troben en un espai protegit


La promotora del Doctor Music Festival ha desmentit als ecologistes i ha assegurat que "el risc d'una riuada sobtada i perillosa a la zona de festival és del tot inexistent". La denúncia pública d'aquest col·lectiu, en què s'afirma que l'esdeveniment es farà en un terreny inundable, ha rebut com a resposta un aclariment: "No és el mateix una zona amb el risc d'inundar-se que una zona amb el risc de riuada". En un comunicat, també es es sosté que "cap dels terrenys que ocupa el festival es troba en un espai protegit, i menys encara en zona de Parc Natural". "Qualsevol persona sensible per la naturalesa i l'ecologisme pot estar tranquil·la", ja que "estem treballant per a fer un dels festivals més sostenibles d'Europa", conclou el text.

Des de l'organització del Doctor Music argumenten que una zona inundable és aquella que en una situació extraordinària (per exemple un desglaç primaveral més ràpid de l'habitual) és susceptible d'inundar-se. Aquest fenomen, diuen, en un espai tan gran com el Pla de Santa Maria (recinte del festival) es produiria molt a poc a poc i sense corrent amb força d'arrossegament, el que implica, segons han afegit, que podrien passar dies fins que l'aigua aconseguís un nivell perillós per a les persones. En canvi, sostenen que una riuada pot arrasar amb tot el que trobi en el seu camí.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: