Lleida
10 / 21° C (pluja)
97% 26 km/h


Doctor Music s'endú el festival d'Escalarre al Circuit de Montmeló per la falta de permisos



L'organització admet que Montmeló seria "una excel·lent localització", però nega que hi hagi un acord firmat


Els organitzadors del Festival Doctor Music semblen haver decidit finalment no celebrar-lo a Escalarre, a la Guingueta d'Àneu (Pallars Sobirà), i fer-lo al Circuit de Montmeló (Vallès Oriental), segons ha anunciat TV3. D'aquesta manera, llencarien la tovallola i desistirien de rememorar el festival al Pirineu, davant les dificultats administratives que comportava la zona triada, qualificada com a inundable per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 

Els organitzadors buscaven un emplaçament alternatiu des de fa un mes i mig i l'haurien trobat al circuït vallesà, tot i que, de moment, cap dels actors implicats confirma la informació. TV3 indica que el contracte amb el Circuit de Montmeló encara no està signat, però que es formalitzarà pròximament.

També explica que l'esdeveniment manté cartell, amb noms de primera línia com Rosalía, i que disposarà d'un escenari de 125 metres.

Si finalment el Doctor Music no se celebra al Pallars, suposarà un greuge per al comerç de la zona, que esperava l'esdeveniment com a injecció econòmica per a la zona. De fet, i segons ha explicat també TV3, el Govern estaria buscant alternatives per compensar la comarca per la marxa del festival.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el seu president, Carles Isús, ha explicat a l'ACN que no tenen constància de cap trasllat immediat del festival, tot i els "rumors" dels últims dies. Si es confirma la notícia, Isús convocarà un Consell d'Alcaldes extraordinari el dijous a la tarda.

Precisament, aquest mateix dimarts s'ha donat a conèixer una plataforma de defensa del festival, que exigia que l'ACA donés el vistiplau per fer el festival als terrenys triats pels organitzadors. 

Dissabte tenen previst fer una caravana de cotxes des de Tremp fins a Escalarre i esperen que a mesura que vagin passant pels pobles s'hi sumi gent. A Escalarre es farà un concert i es llegirà un manifest que traslladaran a tots els ajuntaments del Pallars perquè l'aprovin.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



Articles relacionats