Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Documents de l’Arxiu Municipal redescobreixen el paper de l’Aplec del Caragol en la història de la ciutatEl testimoni de cartells, fotografies o vídeos, que es conserven a l’Arxiu, permeten resseguir aquesta celebració multitudinària i gastronòmica des dels seus orígens fins l’actualitat


L’Arxiu Municipal ha presentat en línia un parell de fotografies de l’Aplec del Caragol de l’any 2009, que a mode simbòlic donen testimoni del que avui seria la inauguració oficial del XLI Aplec, ajornat a l’octubre per la crisi sanitària per la Covid-19. Les circumstàncies actuals han obligat a posposar, per primer cop, la seva celebració en aquesta època de l’any.

L’Arxiu conserva al seu fons documental cartells, fotografies, vídeos, etc., vinculades a aquesta festa multitudinària gastronòmica. Els documents permeten fer un recorregut per la seva història, des dels seus orígens fins l’actualitat, i redescobrir el que aquesta festa ha estat i és per a la ciutat. L’inici de l’Aplec del Caragol es troba al xoperal del riu Segre l’any 1980 i ha evolucionat i crescut, amb la participació de més d’un centenar de colles, i ubicant-se al recinte dels Camps Elisis. En aquests anys, s’ha promogut la cita arreu i s’ha convertit en un esdeveniment social i gastronòmic, reconegut com a Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Tradicional d’Interès Nacional.

L’Arxiu Municipal conserva la informació que genera la pròpia institució de l’Ajuntament i també el fons de la ciutadania que, de manera particular, posa al seu abast perquè es pugui consultar. Ara està tancat per la situació d’excepcionalitat, però les persones interessades a consultar el seu fons poden posar-se en contacte al correu electrònic arxiu@paeria.es. També es pot consultar el web arxiu.paeria.cat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats