Lleida
4 - 15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Dos-cents lleidatans participen en un estudi que segueix per primera vegada pacients amb ictus transitori durant 5 anysEls resultats indiquen que el risc de recurrència es controla durant el primer any de seguiment, però després disminueix el compliment del tractament o el control dels factors de risc


Dos-cents lleidatans han participat en un estudi internacional que ha seguit per primera vegada durant 5 anys pacients que havien patit un ictus transitori o un accident cerebrovascular menor per avaluar-ne l'evolució. En total s'ha fet el seguiment de 3.847 persones en un projecte que ha comptat amb la participació de 42 centres de 21 països de tot el món, entre els quals hi ha el Servei de Neurologia de l'hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i el Grup de Neurociències Clíniques de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) , liderat pel també professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL), Francesc Purroy.

Els resultats publicats a la revista New England of Medicine indiquen que el risc de recurrència es controla durant el primer any de seguiment, però després disminueix el compliment del tractament o el control dels factors de risc.

Els resultats de l'estudi es van presentar aquest dimecres, 16 de maig, a la 4rt European Stroke Organisation Conference, que té lloc a Goteborg, Suècia, del 16 al 18 de maig, i han estat publicats al New England Journal of Medicine, que és la revista mèdica amb més factor d'impacte.

"Fins ara, hi havia pocs estudis respecte d'aquest tema i cap amb tants pacients com aquest" ha explicat Purroy. El centre de Lleida ha estat el de major participació, amb més de 200 pacients que es van incloure a l'estudi entre els anys 2009 al 2011 i el darrer seguiment va ser el 2016.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats