Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Dos guàrdies civils justifiquen que podien comissar material de la CUP perquè era del referèndumAl·leguen que era una "actuació cautelar" per posar els cartells i díptics a disposició de la fiscalia


Dos guàrdies civils que van actuar al registre de l'empresa Buzoneo Directo (TIP U41806Z i TIP W86153J) han justificat que podien requisar material de la CUP perquè feia referència a l'1-O. A la nau hi havia 138.000 díptics amb la inscripció 'Sí, per fer-los fora', amb la imatge del rei Felip VI, l'expresident Jordi Pujol, l'expresident Mariano Rajoy i l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet. També 750.000 díptics de la campanya 'Pren partit'.

El lletrat de Cuixart, Benet Salellas, ha qüestionat si no es vulneraven drets polítics per comissar material d'un partit, però ambdós han justificat que la fiscalia els havia ordenat requisar tot el material i que era una actuació "cautelar". De fet, la CUP ha demanat que se li retorni el material però la segona agent ha reconegut que no sabia què havia passat amb els cartells.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats