Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Dues empreses s'interessen per implantar un servei de lloguer de patinets elèctrics a LleidaTreballen en els estudis previs per analitzar la demanda que hi pugui haver i si els és viable


Dues empreses implantades en diverses ciutats d'Europa i Amèrica s'han posat en contacte amb la Paeria per temptejar la possibilitat d'oferir un servei de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat. Segons van apuntar fonts municipals, sengles empreses (Lime i Goflash) s'han interessat per demanar l'autorització pertinent sempre que els estudis que volen realitzar demostrin que hi ha la demanda suficient a la ciutat.

De moment, segons han explicat les mateixes fonts, la intenció de les dues empreses és estudiar conjuntament amb l'Ajuntament la demanda que hi pugui haver sobre aquest tema i els principals punts d'atracció que podria tenir aquesta proposta a la ciutat.

El funcionament d'aquest servei (similar al del bicing) es realitza a través d'una app, que permet llogar un dels patinets elèctrics que aquestes empreses posen a la via pública. El preu del servei es quantifica per minuts d'ús que l'usuari ha realitzat el seu trajecte torna a deixar el patinet en els llocs autoritzats en la via pública.

Les dues empreses que s'han posat en contacte amb la Paeria per estudiar si els és viable implantar aquest servei a Lleida ja treballen en altres grans ciutats, com Madrid o Saragossa, i també tenen experiència en poblacions mitjanes com la capital del Segrià. Una de les empreses, que compta amb un mercat important als Estats Units, també té experiència en realitzar aquest servei en diversos campus universitaris americans segons consta al seu web.

De implementar la iniciativa, l'Ajuntament serà l'encarregat de fixar les condicions de servei i circulació que compleixin amb l'ordenança vigent i garanteixin la seguretat viària de tots els usuaris de la via pública. En cas que el projecte arribi a bon port, la Paeria només hauria d'atorgar una autorització per a la utilització de la via pública com qualsevol altra activitat que es desenvolupi en aquest espai.

Encara que aquestes empreses també compten en les seves respectives flotes amb altres vehicles de mobilitat personal, com les bicicletes elèctriques, fonts de la Paeria van explicar que els estudis que s'estan realitzant en aquest moment només contemplen per ara el patinet elèctric.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats