Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Ecologistes de Catalunya i SEO Birdlife denuncien la tala d'arbres a Ger al Departament de Territori i SostenibilitatLes organitzacions demanen la suspensió de l'actuació i estudien portar el cas a la fiscalia de Medi Ambient


Ecologistes de Catalunya (EdC) i SEO Birdlife han denunciat la tala d'arbres que s'està duent a terme a Ger (Cerdanya), zona que forma part de l'Espai Natural de Tossa Plana de Lles-Puigpedrós, a través d'un escrit dirigit al Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquestes organitzacions consideren que l'actuació és "il·legal" i exigeixen la seva suspensió immediata. A més, han anunciat que estudien "una més que probable denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient" per "haver afectat molt greument" aquest espais, segons han expressat en un comunicat. Les organitzacions ecologistes demanen actuacions a Territori i Sostenibilitat, com a responsable de la gestió d'aquestes zones i de la fauna protegida i en perill d'extinció.

Així, volen saber si el Departament d'Agricultura els va informar de la tala i quan es van assabentar. A més, pregunten "si pensen obrir expedients d'infracció, restitució de l'impacte i de tramesa a la fiscalia de Medi Ambient" en considerar que s'hauria pogut produir un presumpte delicte contra el medi ambient, segons asseguren a la nota.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats