Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h

14 desembre 2019


Educació estudiarà crear un institut-escola a Sant Llorenç de MorunysL'Escola Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys té 76 alumnes d'infantil i primària i l'institut compta amb 28 alumnes de primer i segon d'ESO.


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que el departament estudiarà la possibilitat que l'Escola Vall de Lord, situada a Sant Llorenç de Morunys (Lleida), i l'institut de la localitat es fusionin en un institut-escola.

El titular d'Educació ha contestat així a una petició formulada per l'ajuntament i els dos centres durant la visita que ha realitzat aquest matí a dos centres educatius, ha informat Educació.

Bargalló ha afegit que, "d'entrada, hi ha molts dels condicionants per poder ser institut-escola," però "encara falta per exemple el projecte educatiu que no ha estat lliurat".

El conseller ha assenyalat que els dos centres "disposen d'espais i iniciatives comunes, cosa que facilita la fusió", de manera que "si hi ha un projecte educatiu sòlid, informes d'inspecció que ho avalin i el compromís de l'entorn de participar", la fusió "és un pas fàcil, ja que té uns condicionants previs" amb els que altres centres "no compten".

L'Escola Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys té 76 alumnes d'infantil i primària i l'institut compta amb 28 alumnes de primer i segon d'ESO, segons el departament d'Educació.

Després d'aquesta visita, Josep Bargalló s'ha desplaçat a Cardona, on ha visitat l'Escola Mare de Déu del Patrocini, un centre amb 152 alumnes de P3 a 6è de primària i s'ha reunit amb l'equip directiu.

Després, Bargalló ha visitat les instal·lacions de l'Escola rural Joan de Palà-ZER el Cardener, que té 45 alumnes matriculats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: