Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El 13è Premi Mila de Periodisme reconeix treballs de TV3, El País Planeta Futuro i de les revistes La Marea i Fossa 218En aquesta edició s'han presentat 24 treballs i la categoria de Fotoperiodisme ha quedat deserta


La 13a edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida ha distingit treballs periodístics emesos o publicats a TV3, les revistes La Marea i Fossa 218 i El País Planeta Futuro. El premi, convocat per la Paeria i la delegació a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, té com a objectiu fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs premiats en els mitjans de comunicació. Els guardons tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. En l'edició d'enguany s'han presentat 24 treballs. La categoria de Fotoperiodisme ha estat declarada deserta, ja que cap dels treballs candidats complia completament amb els requisits establerts a les bases.

Pel que fa a la categoria Audiovisual, el reportatge premiat ha estat 'Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega', de Teresa Macià i Josep Segon, emès en el Telenotícies Vespre de TV3 del 10 de desembre de' 2019.

En la mateixa categoria, el jurat ha acordat concedir dos accèssits a dos programes de ràdio. Per una banda, al 'Lleida amb veu de dona' de Ràdio Lleida-Cadena SER, dirigit per Josep Lluís Cadena i emès el 7 de març del 2019. De l'altra, al programa 'Les dones i els dies' de Catalunya Ràdio, presentat i dirigit per Montse Virgili i que s'emet els dissabtes a la mitjanit. Segons el jurat, aquests dos accèssits s'ha concedit en reconeixement a la iniciativa d'incorporar a les graelles radiofòniques programes que incorporin de manera regular i transversal la perspectiva de gènere i donin veu a la presència i el protagonisme de les dones.

En la categoria de Premsa escrita, el jurat ha acordat concedir el premi a dos reportatges: 'Gambia, escuchar a las mujeres para superar la dictadura', de José Ignacio Martínez Rodríguez, publicat a la Revista La Marea durant setembre-octubre del 2019; i 'Hem lluitat contra la dreta cara a cara; érem objectiu dels feixistes', del periodista Albert Font-Tarrès, publicat a la revisat Fossa 218 la tardor del 2019.

Pel que fa a Mitjans Digitals, s'ha premiat el reportatge 'La huida hacia delante de tres hijas de los campos de refugiados', de la periodista Monica Pelliccia, publicat a El País Planeta Futuro, el ' setembre del 2019. Així mateix, el jurat ha decidit concendir un accèssit a 'Fuerza femenina para luchar contra la despoblación de los pueblos' de la periodista Rosa Maria Matas López, publicat a lavanguardia.com el desembre del 2019. La categoria de Fotoperiodisme ha estat declarada deserta, ja que cap dels treballs candidats complia completament amb els requisits establerts a les bases del premi.

La regidora de Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi de Periodistes- Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, han donat a conèixer aquest migdia el nom dels guanyadors de la tretzena edició del Premi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats