Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El 26è Festival de Música Tradicional consolida la Granadella com a referent de la música popularL'esdeveniment, que se celebrarà del 23 al 25 d’agost, inclou enguany Lo Festivalet per als més menuts.


La Granadella els dies 23 a 25 d’agost de 2019 serà la capital de la música popular i tradicional catalana amb la celebració de la 26ena. edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de la Granadella el quart cap de setmana d’agost, omple la Plaça de la Vila del municipi amb activitats i concerts, tots gratuïts, i ha esdevingut el referent de la música tradicional de Ponent i de Catalunya a l’estiu.

Novetat. Lo Festivalet

Aquest any cal destacar com a novetat Lo Festivalet. És una activitat pensada pels més menuts, a partir dels 6 anys. Es realitzarà el diumenge 25 d’agost a les 19,30 h. a la Plaça de la Vila i comptarà amb l’espectacle Folkids de Pep López. És una actuació d’animació de ball folk per a infants i públic familiar plantejat sempre sobre la participació directa del públic des del primer moment tot i seguint les directrius marcades des de l’escenari. El repertori és inèdit, de creació pròpia, i en alguns casos adapta temes tradicionals en balls, danses, etc. Es treballa sense guió jugant amb la improvisació de cada moment, públic, espai, situació, barri i edats. La formació instrumental és bateria, guitarra, violí o acordió.

Actuacions musicals i balls tradicionals

El plat fort del Festival són les actuacions musicals, que començaran el divendres 23 d’agost a les 22h. amb havaneres i rom cremat amb el grup Boira; dissabte al matí hi haurà un taller per aprendre a ballar la Jota de la Granadella, a la tarda hi haurà balls i danses tradicionals amb La Portàtil.FM i tancarà el vespre amb els concerts de Cafè de l’Alger i Koers; diumenge al migdia hi haurà ballada de sardanes amb la cobla Vents de Riella i a la tarda hi haurà balls i danses amb l’agrupació de balls populars del Vendrell L’Embarcada.

Activitats complementàries

El Festival es complementa el divendres amb una xerrada del Club Excursionista Garrigues Altes i amb un sopar-maridatge al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC); el dissabte al matí hi haurà la tradicional Cursa de les pedretes, a la tarda hi haurà la Cursa de la Cordera (amb pòdium femení i masculí) i berenar amb venda de pastissos; diumenge al matí es farà la XVII Trobada de Puntaires i el XV Concurs de Bitlles Via de la Granadella.

Durant el cap de setmana hi haurà la Fira de productes artesanals, visites al Museu de l’Oli de Catalunya i al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya i exposicions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats