Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L'autor de la decapitació del professor francès tenía l'estatut de refugiatTambé han estat detinguts alguns amics del jove fanàtic


L'autor de l'atemptat terrorista islàmic que va costar la vida a un professor de secundària francès, decapitat per la seva botxí, tenia l'estatut de refugiat i no era conegut dels serveis d'informació, segons el fiscal nacional antiterrorista Jean-François Ricard.

L'autor, anomenat Abdullah, havia nascut a Moscou feia 18 anys i era rus d'origen txetxè, va assenyalar Ricard en una declaració a la premsa en la qual va repassar els principals elements de la investigació en curs.

Nou persones estan detingudes per ara, entre elles els pares, avi i germà menor de l'autor (també refugiats txetxens), així com el pare d'una alumna de centre i un altre home amb el qual van llançar una mobilització contra el professor per haver mostrat a classe dues caricatures satíriques de Mahoma.

També han estat detinguts diversos amics de l'autor, que residia amb la seva família a Evreux. Ricard, que no va respondre a preguntes de la premsa, va assenyalar que una germanastra de el pare de l'autor es va unir a l'Daesh a Síria el 2014 i és objecte d'una ordre de crida i cerca.

L'autor tenia antecedents policials d'escassa importància per fets ocorreguts quan era menor d'edat, però no era objecte interès per part dels serveis d'informació que persegueixen el radicalisme islàmic al país.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats