Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Baix Segrià reclama més presència policial als poblesAlguns alcaldes de la zona també han demanat més personal sanitari als CAP i consultoris mèdics


Els alcaldes del Baix Segrià van reclamar ahir més presència policial als seus municipis, per tal de vigilar que es compleixin les mesures de seguretat i es respectin els confinaments. La petició es va produït ahir durant una reunió telemàtica entre els consistoris de la zona amb delegat del govern de la Generalitat, Ramon Farré, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. 

Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, la petició es deu a “la falta d’autoritat que tenim els ajuntaments davant d’algunes situacions a l’hora de fer complir les normatives sanitàries”. Amb ella hi estava d’acord el alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, el qual reconeixia que “podem demanar a algú que es posi la mascareta, però potser no ens farà cas, en canvi si li ordena un mosso segur que imposa més autoritat”. 

Un altra de les peticions dels consistoris va ser la de tenir més informació sobre els casos i els focus dels seus pobles. Tal i com explicava l’alcalde d’Alcarràs “hi havia hagut problemes per accedir a la informació en motiu de la protecció de dades, però en la situació actual és important que els ajuntament estiguem informats i treballem coordinadament amb tots els agents. 

Alguns alcaldes, com Rosa Pujol d’Aitona, també van demanar un reforç de personal sanitari als consultoris mèdics i CAP: “Està arribant molta població i durant una situació de pandèmia ens fan falta més recursos mèdics”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats