Lleida
17-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Centre de Fauna Vallcalent atén una quarantena de polls orfes, els primers de la temporadaDurant la temporada passada el centre de cria va acollir 866 individus de 46 espècies diferents


L’equip de cria del Centre de Fauna de Vallcalent (Segrià) ha començat a acollir els primers polls orfes de la temporada, coincidint amb l’arribada de la primavera i els primers naixements. Es tracta d’exemplars que arriben desvalguts, moltes vegades amb pocs dies de vida, després de caure del niu o trobar-se en perill per la proximitat de depredadors enmig de la natura.

El personal del centre de cria s’encarrega d’alimentar-los cada tres hores aproximadament des de primera hora del matí fins a la nit, fins que siguin capaços de menjar de manera autònoma. Després seran traslladats a les instal·lacions exteriors, per tal que aprenguin a volar i caçar. Serà llavors quan seran retornats a la natura, perquè continuïn el seu desenvolupament en llibertat.

De moment, els primers polls que han arribat són d’espècies diverses, com ara òlibes, xoriguers, ànecs, gamarussos, puputs, pardals, orenetes, xoriguers o pollets de picot, entre altres. En total, més d’una quarantena que ja es troben a les incubadores i les instal·lacions de cria del centre. S’espera que el pic de l’activitat de cria i alimentació de polls arribi entre mitjan juny i finals de juliol. La dedicació i entrega del personal del centre és cabdal per a la supervivència d’aquests polls, atès que els proporcionen menjar periòdicament i de forma manual, un per un. Es tracta tant de personal del Departament de Territori i Sostenibilitat, com de Forestal Catalana i voluntaris.

Durant la temporada passada un total 866 individus de 46 espècies diferents van passar per les instal·lacions de cria. D’aquests, 55 eren ous, 790 pollets, 4 mamífers i 17 adults.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats