Lleida
19-35° C (sol)
97% 26 km/h


El Cinemón apropa el drama dels refugiats amb la realitat virtualEmpra la tecnologia VR per oferir una experiència immersiva en un camp


El catorzè Cinemón, Cicle de Cinema Solidari al Carrer, que se celebra els dies 19 i 20 de juliol, centra el seu programa en el drama dels refugiats i la reducció de les desigualtats.

Veure in situ com és la vida en un camp de persones refugiades amb unes ulleres de realitat virtual. Aquesta experiència immersiva serà la principal atracció de la catorzena edició del Cinemón, Cicle de Cinema Solidari al Carrer, que se celebrarà els dies 19 i 20 de juliol a l’Avinguda Blondel, al Pati de les Comèdies, i que estarà dedicada al drama dels refugiats i reducció de les desigualtats. Aquest espai, que sobrirà a la ciutadania a les 20.00 hores, permetrà visualitzar com és la vida d’aquestes persones, des del moment en què es veuen obligades a marxar de casa seva fins que arriben al camp de refugiats. La simulació del Cinemón ens portarà fins al camp d’Azraq a Jordania.

El festival comptarà amb les tradicionals projeccions de documentals i llargmetratges, enguany al voltant de la problemàtica que comporta ser una persona o col·lectiu refugiat. Avui dia hi ha més de 70 milions de persones refugiades que pateixen la pobresa, la fam i la desigualtat en primera persona. Durant la presentació del Cinemón, la directora d’ACNUR-Comitè Català per als Refugiats, Natalia Anguera, va alertar sobre l’elevada xifra de persones refugiades, “més del doble que fa 20 anys” i va detallar que el 80% “marxen a països limítrofs i no a Europa com ens fan veure”. Anguera també va detallar que durant el decurs del festival s’habilitarà una parada informativa i divulgativa per explicar les actuacions que duu a terme el Comitè Català per als Refugiats. Per la seva banda la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, va dir que l’objectiu “és sensibilitzar i conscienciar la població”.

Pel que fa al programa, divendres (21.15) es projectarà el documental La niña bonita. A continuació es podrà veure Un viaje de 10 metros (22.00). Diumenge, mateixos horaris, es projectarà El loco del desierto i Intocable. Tot això, amenitzat amb un servei de barra i menjar i música ambient.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats