Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Comú a la Diputació acusa Junts d’atorgar-se ajuts directes per un valor de prop d’un milióDenuncien que ho van fer abans de pactar amb ERC però Latorre i Pujol diuen que hi ha una “coincidència de dates”


El Comú de Lleida acusa Junts per Catalunya d’haver-se atorgat 960.000 euros en adjudicacions directes repartides en quatre municipis: Aitona, Torrefarrera, Benavent de Segrià i Artesa de Lleida. 

Això és el que ha detectat i denunciat la diputada d’El Comú de Lleida, Elena Ferre, després de revisar les actes de les Juntes de Govern celebrades l’1 i el 4 de juliol de 2019, l’única Junta de Govern extraordinària que es va celebrar en tot el mandat presidit per Rosa Maria Perelló. D’aquestes dues actes, el que es desprèn és que es van fer adjudicacions directes que oscil·len entre un 10 i un 15% del que la Diputació reparteix en subvencions directes en tot l’any. I que es van fer en el període de negociació amb ERC, partit que sempre ha fet bandera d’eliminar aquests ajuts. 

Els municipis beneficiaris són Aitona, amb Rosa Pujol com a alcaldessa, que va rebre 300.000 euros en dos subvencions, repartits entre 200.000  euros per l’arranjament de l’entorn i acabats pel centre de serveis d’Aitona i els 100.000 euros restants es van adjudicar per un projecte executiu de reforma d’un tram del C/Pare Palau.

El segon municipi és Torrefarrera, amb Jordi Latorre com a alcalde. En aquest cas, s’han adjudicat 320.000 euros en dos subvencions més: una de 200.000 euros per la construcció d’una sala de vetlla i una altra de 120.000 per la inversió per a l’estabilització i renovació del ferm bituminós al carrer Carretera de Lleida. Per la seva banda, a Artesa de Lleida la subvenció adjudicada va ser de 200.000 euros per reformar espais interiors d’un edifici municipal per a la gent gran i a Benavent de Segrià s’hi van destinar 140.000 euros per un cobriment lateral de pavelló doble poliesportiu. 

Unes subvencions que corroboren Jordi Latorre i Rosa Pujol però que asseguren que les coses s’han fet “com preveu la normativa. S’ha fet dins de la legalitat”. Subratllen que l’únic que hi ha hagut ha estat “una coincidència de dates”, que hi ha “tranquil·litat des del Govern” i que l’oposició ho ha aprofitat “per desgastar”. Per la seva banda, ERC, amb el president al capdavant, es pronunciarà avui al ple.

 

Es reprèn la comissió informativa sobre el ‘cas Boreas’ després de la pausa electoral

La Diputació també va reprendre ahir la comissió informativa del ‘cas Boreas’ per argumentar el fet que la institució recorregués la decisió del fiscal en què es demanava l’arxivament d’una peça separada del cas referent a Marlen Minguell. Ferran Accensi, president de la comissió, va matisar que la institució havia recorregut aquesta decisió perquè entenen que “qui ha d’arxivar aquestes causes separades és la pròpia magistrada”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats