Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


El Comú votarà a favor de la investidura de Miquel PueyoL'assemblea de la formació decideix "continuar explorant" la possibilitat d'entrar en un govern amb ERC i JxCat Lleida


L'assemblea del Comú de Lleida va decidir ahir per consens que votarà a favor de la investidura de Miquel Pueyo (ERC) com a alcalde de Lleida i seguiran "explorant" la possibilitat de conformar un govern a tres.

Els comuns donaran un "vot favorable" perquè el republicà Miquel Pueyo sigui alcalde de Lleida el dia 15 de juny i, així, poder implementar un "programa d'esquerres" que "generi el canvi a la ciutat", va explicar la portaveu i membre del Comú de Lleida, Laura Bergés. "Podem tenir un acord d'investidura en el qual es poden incorporar aspectes del Comú", va afegir Bergés, que va destacar que és el que han parlat "aquests dies".

Pel que fa a la possibilitat de formar un govern a tres bandes, amb ERC i Junts per Catalunya Lleida, la portaveu del Comú va expressar que consideren que JxCat "és un grup polític del que ens separen molts aspectes", tot i que l'assemblea va decidir "continuar explorant" aquesta possibilitat. No obstant això, Bergés va comentar que durant aquest últim mandat "hi ha àmbits en els quals hem tingut moltes coincidències" amb JxCat, però "hi ha distàncies importants en temes de polítiques socials, de transició energètica i ecologisme i amb el tema nacional".

Condicions

En aquest sentit, les condicions que imposa el Comú per entrar a govern és que "hi hagi un compromís clar de canvi, que la base d'aquest govern sigui uns valors d'esquerres, de progrés i ecologista i que busqui la transversalitat en el tema nacional", va explicar Bergés, que va afegir que no entraran en un govern "que tingui línies que no siguin les nostres". L'acord final de govern, si arriba, haurà de passar per un assemblea.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats