Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl Congrés del Partit Socialista de Catalunya ratifica Iceta per aclamació com a primer secretariEl dirigent del PSC s’erigeix com a futur president del Govern i es veu capaç de trobar ‘’el diàleg, la negociació i el pacte”


El Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) va ratificar ahir Miquel Iceta com a primer secretari del partit per aclamació, en no registrar ni cap vot en contra ni cap abstenció.

Iceta va agrair la confiança rebuda pels delegats i es va erigir com a proper president de la Generalitat perquè veu possibilitats de tornar a ser ‘’el primer partit de Catalunya’’ i per això va demanar començar a preparar-se per ‘’competir, governar i fer acords’’, un objectiu que va situar com la ‘’realitat i ambició’’ dels socialistes catalans.

En el seu discurs després de la ratificació, Iceta va assegurar que sabrà trobar mecanismes de ‘’diàleg, negociació i pacte’’ per trobar la millor solució acordada possible a la situació actual.

Iceta també va dir que ‘’quan els més radicals deixin de tallar carreteres, cremar contenidors i sabotejar transports públics’’, el PSC continuarà defensat les seves idees. Va lamentar haver trobat ‘’d’herència política’’, un país ‘’dividit i enfrontat’’ a més d’un ‘’país sense rumb i sense govern que es preocupi per la solvència dels problemes i les necessitats de les persones’’. Per això, es va proposar contribuir a recompondre ‘’la fractura’’ i a tornar a ‘’recosir el país’’ i proporcionar un govern que ‘’governi per les persones’’ i ha criticat el ‘’mal govern’’ de Torra. També es va comprometre a posar per davant el benestar de les persones i mirar ‘’la realitat de front’’. Per això, va assegurar no utilitzar les banderes ‘’per tapar la realitat’’ i evitar que ‘’l’onejar’’ de banderes els faci ‘’confondre les prioritats’’.

El primer secretari del PSC va defensar el PSC com un partit ‘’per arreglar coses’’ i va assegurar que el projecte de la independència representa ‘’més riscos i incerteses que els que podem assumir’’. Per això va denunciar l’engany de proposar ‘’solucions simples o màgiques’’. Iceta també va reivindicar que la idea de Catalunya ‘’no és patrimoni d’alguns’’ i va situar llibertat i convivència com a principals valors, per la qual cosa va defensar que pels qui la llibertat està ‘’per sobre de la convivència’’ és que no participa de cap de les dues. ‘’No volem la independència’’, va dir Iceta, sinó que volem ‘’més i millor Catalunya’’.

Iceta va estar contundent. ‘’Nosaltres tenim la raó’’, però va assegurar que no aspiren a tenir ‘’tota la raó’’ sinó que treballen sense por de ‘’confrontar-nos per trobar millors solucions’’. Per això, es va comprometre a ‘’no enganyar ni dividir la societat’’.

Després de ser ratificat, el dirigent va pujar a l’escenari ballant al ritme de Got to be real, de Cheryl Lynn. Iceta va explicar que és el mateix tema que sona en un capítol de la sèrie Sexe a Nova York en el qual la protagonista, Carrie Bradshaw, cau, però s’aixeca, en una desfilada de moda.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats