Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


El Consell de Ministres preveu aprovar divendres retirar el recurs al TC contra la llei catalana de sanitat universalL'executiu de Sánchez estudia aixecar també d'altres recursos que afecten la lleis sobre habitatge i pobresa energètica


El Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres retirar el recurs al Tribunal Constitucional que va interposar el govern del PP contra la llei catalana de sanitat universal. Per tant, Catalunya recuperarà la llei aprovada pel Parlament, tal com han pactat recentment la Generalitat i el govern espanyol. La setmana passada, el Congrés va convalidar el reial decret-llei aprovat pel govern espanyol per recuperar la universalització de la sanitat a nivell espanyol.

Un cop recuperada la mesura, el govern espanyol no veu impediments perquè també es pugui restablir la llei catalana i iniciarà el procés de desistiment del recurs presentat pel govern de Rajoy. Comissions tècniques formades per Estat i Generalitat també estudien aixecar d'altres recursos que afecten lleis sobre l'habitatge i la pobresa energètica.

El govern espanyol portarà previsiblement a l'aprovació del Consell de Ministres d'aquest divendres el desistiment del recurs contra la llei de sanitat universal catalana. Fa el pas un cop ja s'ha convalidat al Congrés el decret-llei aprovat pel govern per revertir aquesta mesura també a nivell estatal. La convalidació va comptar amb el suport de tots els grups a excepció del PP (en contra) i l'abstenció de Cs. El govern de Mariona Rajoy havia acabat amb la sanitat universal, una mesura que l'executiu de Sánchez ha recuperat i que garanteix que tots els espanyols, amb papers o sense, tinguin cobertura sanitària.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats