Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


El Consell Escolar de Catalunya planteja que el salt a l'institut es retardi fins als 15 anysEscola obligatòria fins als 18 anys i màsters per ser docent, entre les propostes inicials per un nou sistema educatiu


Que l'escola comenci als 2 anys, sigui obligatòria a partir dels 5 i s'allargui fins als 18. És una de les propostes que es recullen a les ponències inicials que ha fet públiques el Consell Escolar de Catalunya i que posa a disposició de la comunitat educativa perquè, fins al mes de març, hi faci les aportacions que cregui pertinents. Els experts del debat 'Ara és Demà' aposten també perquè fins als 15 anys, l'escolarització sigui en un mateix centre potenciant els instituts-escola. A més, les ponències també endureixen l'accés a la funció docent, amb màsters concrets en funció de l'etapa educativa en què es vol exercir i un acompanyament més acurat els primers anys de carrera.

El debat sobre el possible nou sistema educatiu per a Catalunya, conegut amb el nom 'Ara és demà', ja té les ponències inicials a punt, uns textos que han fet cinc experts en diferents àmbits i que assentaran les bases de les aportacions que s'esperen d ela comunitat educativa, fins el mes de març vinent. Amb totes les propostes, el Consell Escolar de Catalunya elaborarà un text definitiu per lliurar a la Consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i complirà així, l'encàrrec institucional que se li ha fet.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats