Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El consistori de Soses redacta un pla parcial urbanístic per ‘frenar’ el seu despoblamentEs tracta del sòl residencial Pla del Miret, que té 42.392m2 i una previsió per a 135 habitatges


L’Ajuntament de Soses està redactant un pla parcial urbanístic sobre el sector de sòl urbanitzable residencial Pla del Miret. És un projecte que pretén intentar frenar el despoblament i “que la gent del poble es pugui quedar a viure al poble”. 

Es tracta d’una superfície total de 42.392 metres quadrats i contempla una previsió de 135 habitatges. Així ho confirma l’alcaldessa del municipi, Sandra Marco, a LA MAÑANA, que explica que aquests habitatges es poden destinar a “pisos de protecció oficial, cases unifamiliars, així com també a zones verdes i equipaments municipals”. Aquest és un projecte que pretén “impulsar la urbanització del sector sud-1, la zona on hi ha les escoles” com una mesura per “frenar el despoblament al municipi”. De moment, el tècnic ja està redactant el projecte i es preveu poder entregar-lo a Urbanisme el proper mes d’abril. Això sí, l’alcaldessa remarca que “és un projecte que no serà imminent, es farà en tres o quatre anys”. 

El problema del despoblament el pateixen molts pobles i en el cas de Soses se centra, principalment, perquè “no hi ha oferta d’habitatge, hi ha famílies que viuen a Alcarràs i porten els nens a l’escola de Soses, però ja viuen fora. El problema que té Soses és que no trobes lloc per viure”. És per això que el principal objectiu amb què treballa l’ajuntament és “que la gent d’aquí pugui viure aquí i que els joves no ens hagin de marxar”. 

Conscient que “si els pagesos pleguen i marxen, hi haurà un problema de despoblament”, Sandra Marco defensa que des del consistori “s’impulsaran totes les mesures possibles, així com les adhesions a totes aquelles línies d’ajuts que s’ofereixin si complim els requisits”. 

Concretament, respecte a la pagesia, l’alcaldessa de Soses es mostra confiada amb què amb la nova plataforma Salvem la Pagesia es pot revertir la situació que viu el sector.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats