Lleida
5/18° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El FMI diu que el coronavirus podria fer caure l’economia mundial fins a un 0,1 o un 0,2%Les víctimes mortals per la malaltia sumen ja 1.665 a la Xina, amb 142 morts més, però cada cop hi ha menys casos nous


La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, va indicar aquest diumenge a la ciutat emirat de Dubai que el creixement de l’economia mundial, estimat en el 3,3% per al 2020, es podria veure rebaixat d’entre un 0,1 i 0,2% pel brot de coronavirus, tot i que encara és aviat per conèixer el seu impacte. La cap del FMI va indicar que si el coronavirus de Wuhan (COVID-19) es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l’economia seguida d’una “molt ràpida recuperació”, el que es coneix com una corba V. “Estem en un món amb més incertesa, hem d’aprendre a construir més predictibilitat (...) La naturalesa el virus és desconegut a l’igual que com de ràpid la Xina pot contenir-lo”, va concloure.

Les morts pel COVID-19 segueixen en augment i ja sumen 1.665 persones a la Xina, després d’afegir-se aquest diumenge 142 morts al recompte oficial.

En contrast, els nous casos confirmats al país asiàtic emprenen una tendència a la baixa: si bé la Comissió Nacional de Salut xinesa va anunciar divendres 5.090 nous casos i dissabte 2.641, en l’últim recompte d’ahir aquesta xifra baixava a 2.009 persones. Els casos confirmats fins a la data sumen 68.500 persones.

No obstant això, en les últimes 24 hores es van registrar 1.918 nous casos qualificats com “sospitosos”, i en total són 8.228 casos amb aquesta consideració, segons l’organisme sanitari.

El ministre de Finances xinès, Liu Kun, va indicar ahir que “és d’esperar que els ingressos fiscals de país disminueixin” i que “les despeses augmenten”. També es va saber ahir que el president xinès, Xi Jinping, es va reunir amb la plana major del partit per discutir sobre com eliminar l’epidemia dues setmanes abans que les autoritats reconeguessin que el virus podia encomanar-se.

Paral·lelament, el Govern dels Estats Units va executar l’evacuació dels més de 400 passatgers nordamericans que es trobaven al creuer que està en quarantena al port de Yokohama, alhora que les autoritats japoneses van anunciar ahir la detecció de 70 nous contagis del COVID-19 a bord de la nau. Els nous casos eleven a 355 el total d’infeccions fins ara confirmades a bord del creuer Diamond Princess, segons les últimes dades ofertes pel ministre de Sanitat del Japó, Katsunobu Kato.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats