Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl fred i els constipats ‘frenen’ la marató de donacions de sangLa iniciativa del Banc de Sang tanca l'edició de 2020 amb 329 donants


La marató de donacions del Banc de Sang, iniciativa duta a terme a tota Catalunya, va finalitzar ahir a 71 donacions de complir l'objectiu de 400 aportacions que s'havien marcat per a Lleida. Segons Manel Gastó, responsable de comunicació del Banc de Sang, pot ser que “les inclemències meteorològiques, els refredats i els casos de grip, poden haver minvat les donacions”. Encara així, van ser 329 persones (46 menys que en 2019) les que, tot i el fred i els constipats típics de l'època, es van acostar a donar sang per a nodrir els subministraments del Banc de Sang, que queden minvats durant les festes nadalenques. Normalment s'obtenen entre 20 i 22 donacions per dia, mentre que durant la marató, s'ha aconseguit triplicar aquesta quota en dies com el dijous 16 (amb fins a 60 donacions), recuperant gairebé el proveïment habitual, que tracta de comptar amb reserves de sang per als següents nou dies, obtenint al tancament de l'edició, subministraments per als pròxims set dies.

En xifres, s'han fet a Lleida des de l'inici de la marató el 10 de gener: 332 donacions de sang, 47 oferiments que no han pogut donar, 41 donacions de plasma i 1 de plaquetes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats