Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/hEl gabinet jurídic de la Generalitat avala que Torra pot seguir sent president fins i tot perdent l'escó al ParlamentL'informe entén que l'acord de la JEC no pot comportar el cessament en el càrrec del cap del Govern


El director del gabinet jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, ha emès un informe sobre l'afectació de la decisió de la JEC en relació a la condició de president del cap de l'executiu, Quim Torra. El text, explicat per la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d'aquest dimecres al migdia a Palau -posterior al Consell Executiu-, avala que Torra pugui seguir sent president de la Generalitat, fins i tot perdent l'escó al Parlament.

L'informe entén que l'acord de la JEC del 3 de gener de 2020 no pot comportar el cessament en el càrrec del cap de l'executiu. El gabinet jurídic afegeix a les conclusions que, si bé la condició de membre del Parlament és un "requisit necessari" per a l'elecció del president, la vinculació queda "excepcionada en determinades situacions".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats