Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

El Govern aprova el Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals 2019-2024 que crearà 300 places novesL'executiu vol consolidar i potenciar l'operativitat de l'organisme i reforçar-ne l'estructura tècnica i administrativa


El Govern ha aprovat el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), que té per objectiu potenciar el cos i adaptar-lo a les necessitats i reptes actuals, dimensionar la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura per tal de consolidar i potenciar-ne l’operativitat per continuar prestant un servei de qualitat. Entre les mesures que s’implementaran en els pròxims cinc anys hi ha la creació de 300 places noves d’efectius del Cos d’Agents Rurals (CAR), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, tal com ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, a la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu.

També es projecta un increment de 50 places de personal tècnic i administratiu, l’aprovació del Reglament d’Armes, de la Carta de Serveis i del Decret de Segona Activitat, el desenvolupament del Pla de Carrera, la implantació de noves tecnologies com ara els drons o les tauletes, així com la renovació del parc de vehicles i embarcacions, entre altres. 

En el Pla estratègic, la Direcció General dels Agents Rurals (DGAR) ha fet una anàlisi a fons sobre la situació del Cos d’Agents Rurals (CAR), identificant i analitzant tant les seves fortaleses, com també les mancances actuals, futures i previsibles a curt termini per plantejar solucions amb un horitzó de cinc anys. Entre les mancances que es treballa per revertir hi ha el dimensionament insuficient del Cos.

Cal tenir en compte que les mesures de contenció de la despesa dels últims anys ha fet que el nombre d’agents hagi passat de 527 a 496 i que l’última convocatòria de places es va fer el 2009 amb la incorporació només de 30 agents. La manca de convocatòries, a més, ha provocat un envelliment progressiu del col·lectiu i actualment la mitjana d’edat és de gairebé 50 anys.

El PECAR també té entre els seus objectius aconseguir una estructura organitzativa més forta desplegant totes les categories professionals i grups funcionals del Cos i reforçar l’estructura tècnica i administrativa, i també revertir-ne el deteriorament de la flota de vehicles. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: