Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl Govern atorga subvencions a 157 municipis de la demarcació per potenciar-ne la dinamitzacióÉs una resolució provisional que estipula 50.000 euros com a màxim a rebre per cada ajuntament


El Govern de la Generalitat  ha atorgat subvencions per a la dinamització territorial a 410 municipis de 38 comarques. De les Terres de Lleida se’n beneficiarà un total de 104 municipis i de l’Alt Pirineu i l’Aran, 53. Així, la resta de municipis es reparteixen en 56 a la Catalunya Central, 29 a les Terres de l’Ebre, 92 a Girona, 11 al Penedès, 63 al Camp de Tarragona i 2 a Barcelona. La Generalitat va tramitar ahir la resolució provisional que estableix que la quantitat màxima de les subvencions és de 50.000 euros per cada ajuntament sol·licitant. Cal tenir en compte que es tracta d’una resolució provisional i que ara les entitats proposades com a beneficiàries podran formular les al·legacions convenients en el termini de 10 dies hàbils, així com presentar la documentació tècnica necessària. La resolució definitiva es publicarà el proper mes de novembre. Així mateix, cal recordar que en la convocatòria s’hi van presentar un total de 502 sol·licituds, de les quals se n’han seleccionat 410. 

L’objectiu d’aquests ajuts de dinamització és la definició i execució d’accions prioritàries que comportin un valor afegit important pels municipis per tal d’afavorir la dinamització territorial i la igualtat d’oportunitats de les persones que viuen en aquest entorn. 

Si s’analitzen els municipis per comarques, destaca que entre els que han rebut la resolució hi ha Organyà, Coll de Nargó i Oliana a l’Alt Urgell i Vilaller i la Vall de Boí són els dos únics municipis beneficiats a l’Alta Ribagorça, mentre que de les Garrigues hi ha Bellaguarda, Fulleda, Bovera i l’Albi, entre altres. De la mateixa manera, a la Noguera també se’n beneficiaran Albesa, Montgai, Penelles, Àger, Os de Balaguer, Cubells  i Térmens entre d’altres municipis de la comarca. 

I a la Segarra, la seva capital, Cervera, no està entre els pobles seleccionats. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats