Lleida
-1/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Govern demana als promotors del Doctor Music Festival que modifiquin el projecte d'ubicacióL'ACA alerta del "risc" de celebrar el festival a l'emplaçament actual per "l'afecció" de rius i rieres


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha emès un informe desfavorable a la proposta d'ubicació del Doctor Music Festival presentada pels promotors, atès el "risc" que suposa emplaçar-lo en "zona d'afecció" de diversos rius i rieres, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. Davant d'aquest fet, el Govern ha alertat que la tramitació d'un projecte que preveu emplaçar 60.000 persones en un espai "d'alt valor natural", ha de tenir en compte les afectacions a la fauna i als hàbitats; l'impacte acústic i lumínic; la inundabilitat; les vies d'evacuació i aspectes sobre protecció civil i mobilitat, entre d'altres. És per això que l'executiu ha demanat als promotors que modifiquin el projecte tenint en compte aquestes consideracions.

El Govern manté converses tant amb la promotora com amb els ajuntaments d'Esterri d'Àneu i la Guingueta d'Àneu i amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà des de fa més d'un any. L'executiu posa en valor la "repercussió econòmica i social" de l'esdeveniment, però no menysté l'impacte que pot tenir des del punt de vista ambiental i les consideracions que cal tenir en compte pel que fa a la protecció civil.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats