Lleida
1/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl Govern francès demana diàleg a Hong KongToc d'alerta davant l'actuació policial


El Govern francès segueix amb molta atenció la situació a Hong Kong i va demanar ahir a les parts, en particular a les autoritats d'aquest territori, al fet que es restableixi el diàleg per a una sortida pacífica que garanteixi els drets i llibertats.

En una declaració, el ministre francès d'Exteriors, Jean-Yves Le Drian, ha insistit que aquesta Constitució que estableix el principi d ' "un país, dos sistemes" garanteix l'Estat de dret, el respecte dels drets humans i de les llibertats fonamentals i l'autonomia del sistema judicial. Tots aquests elements "són essencials per a la població i per a la prosperitat econòmica de Hong Kong" i França vol el seu "respecte integral", va afegir Li Drian.

El cap de la diplomàcia francesa va expressar la seva preocupació perquè les manifestacions a Hong Kong continuen "en un clima cada vegada més tens" i ha afirmat que París està molt atent a aquesta situació al costat dels seus socis, especialment els europeus.

En aquest context, ha reclamat "a totes les parts, en particular a les autoritats de Hong Kong, que restableixin el diàleg".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats