Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

El Govern presenta el recurs d'apel·lació a la sentència que obliga a lliurar les pintures murals de SixenaEl Jutjat 2 d'Osca ho va dictaminar al juliol posant dubtes sobre l'existència del contracte que avala la cessió indefinida de l'art al MNAC


El gabinet jurídic del Govern ha presentat aquest divendres un recurs d'apel·lació a la sentència de 4 de juliol del jutjat 2 d'Osca que obliga a retornar les pintures murals del Monestir de Sixena que hi ha exposades al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) al seu lloc original.

La jutgessa es va justificar en la seva decisió posant en dubte l'existència del contracte entre les monges propietàries del monestir i el MNAC per cedir indefinidament els frescos exposats al museu. Així mateix, també va posar en dubte que l'arrencada dels murals del monestir fos la millor opció per salvar-los. Ara, al recurs, la Generalitat posa èmfasi que a la mateixa sentència que obliga al lliurament, s'hi diu que la Direcció General de Belles Arts d'Espanya ''era coneixedora del trasllat i no s'hi va oposar''.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: