Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hEl jove de Solsona Pau Reig posa rostre a la imatgeria festiva de la Catalunya CentralHa creat diverses figures per Oliana, Aolsona o Berga


El jove de 22 anys ja és un dels constructors d’imatgeria més importants de la Catalunya Central i ha estrenat recentment obres per a la colla de diables d’Oliana i per a la festa de Solsona.

El solsoní va créixer construint capgrossos amb el seu germà. A més edat, les figures van anar agafant també alçada i als 17 li va arribar un dels encàrrecs dels quals se sent més orgullós: l’au Fènix per Solsona. “El moment de l’estrena és indescriptible”, assegura el jove apel·lant al fet que “saps que passarà a formar part de la cultura popular”. Aquest 2019 ha estat important pel jove perquè ha estrenat la serp Espedrera, al Carnaval de Solsona, i el ratpenat Voliac, a Oliana. I els encàrrecs segueixen, ara des de Tàrrega. “M’agrada que un poble tingui una peça meva, llocs on jo de petit anava a veure els gegants i al·lucinava”, explica. I reconeix que “veure a un nen ara que al·lucina amb una de les creacions és el que més m’omple”. El solsoní està enllestint els seus estudis de Belles Arts i el grau de Restauració i Conservació a la UAB.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats