Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

9 desembre 2019

El jurat popular declara culpable d'homicidi amb dol eventual l'autor confés de la mort d'una dona de Lleida a SalouAprecia els atenuants el consum de drogues i alcohol però considera que va existir abús de superioritat


El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat a Claudio Augusto Santana, l'home acusat d'asfixiar durant un joc sexual una dona que exercia la prostitució a Salou, l'agost del 2016. El judici s'ha celebrat per segona vegada aquesta setmana a l'Audiència de Tarragona després que el TSJC anul·lés la sentència de l'any passat i obligués a repetir la vista.

Segons ha constatat el jurat, l'acusat va veure alterada la seva percepció del risc pels efectes euforitzants que li va provocar el consum de drogues i alcohol, que s'ha considerat atenuant així com el fet que es confessés com autor del crim. Per contra, el veredicte considera provat l'agreujant d'abús de superioritat. La defensa s'ha adherit a la petició del fiscal.

El veredicte, segons el ministeri públic, avala totes les seves pretensions i, en aquest sentit, ha sol·licitat vuit anys i mig de presó per homicidi amb dol eventual.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: