Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional concedeix el tercer grau a Rodrigo RatoEl jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional concedeix el tercer grau a Rodrigo Rato


El jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional ha concedit el tercer grau a l'expresident de Bankia i del govern espanyol Rodrigo Rato. Ho fa després que la pròpia Audiència l'absolgués –a ell i a 33 directius més- pel cas Bankia. Rato, que compleix condemna de 4 anys i 6 mesos de presó pel cas de les targetes 'black', i va ingressar a la presó de Soto del real ara fa dos anys, l'octubre del 2018.

Rato podrà abandonar el centre penitenciari amb control telemàtic, d'acord a l'article 86.4 del Reglament Penitenciari. A la seva interlocutòria, el jutge de l'Audiència Nacional José Luis Castro justifica la decisió pel fet que la Junta de tractament de la presó ha proposat que passi a règim de semillibertat.

Segons el jutge, en el cas de Rato es donen les circumstànices i variables "que el fan mereixedor del tercer grau". Argumenta que Rato ja té 71 anys i malalties coronàries. A més recorda que Rato ha gaudit de permisos de sortida sense cap incidència negativa i "ha assumit la responsabilitat pecuniària derivada de la seva condemna pel cas de les targetes 'black'".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats