Lleida
4 - 9° C (pluja)
97% 26 km/h


El jutjat d'Osca decidirà sense escoltar els pèrits sobre l'execució provisional de la sentència de les pintures murals del MNACSi la jutgessa rebutja l'incident d'oposició podria ordenar a la policia judicial el trasllat de les pintures cap a Sixena


El jutjat d'instrucció número 2 d'Osca decidirà sense saber l'opinió dels pèrits sobre el recurs que va interposar el Govern i el MNAC a la sentència provisional que obliga a traslladar les pintures murals del Monestir de Sixena que hi ha al museu.

La sentència és del juliol de 2016 i aleshores es va interposar l'incident d'oposició que ha estat paralitzat fins al passat mes de setembre quan la jutgessa va decidir dictar d'ofici una vista oral per escoltar les conclusions dels pèrits sobre les complicacions tècniques que comportaria el trasllat d'aquests frescos. L'Ajuntament de Vilanova de Sixena va presentar un recurs a la celebració d'aquesta vista que ara ha estat estimat perquè ''cap de les parts l'havia demanat'', segons el lletrat Jorge Español. És per això que una vegada es resolgui el recurs del Govern i el MNAC, Español creu que el jutjat podria enviar la policia judicial a buscar les pintures murals a Barcelona.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats