Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl Llista Blava salda el seu primer test amb un còmode triomfEls de Folguera van superar a un Palafrugell minvat per les baixes


Llista Blava, 8: luís Tomàs, Andreu Tomàs, Joan Cañellas, Marc, Palazón y Nathan Gefflot. También jugaron Gerard Folguera, Oriol Vives, Sergi Duch, Alex Joseph y Sergi Folguera. 

Palafrugell, 3: Marcel Luzón, Pol Vives, Rubén Ruíz, Ferran García y Sergi Canet. 

Gols: 1-0 (Tomàs, 4’), 1-1 (García, 22’), 2-1 (Palazón, 24’), 3-1 (Folguera, 29’), 4-1 (Joseph, 31’), 5-1 (Tomàs, 33’), 6-1 (Vives, 39’), 6-2 (García, 44’), 6-3 (Canet, 45’), 7-3 (Tomàs, 46’), 8-3 (Vives, 49’) 

El Llista Blava va sumar ayerla primera victòria de la pretemporada en el seu plàcid debut a la Lliga Catalana davant el Palafrugell.

El partit va estar marcat pel fet que el Palafrugell arribava a la cita amb el nombre just de jugadors per saltar a la pista: 04:02 porters. En els llistats, Palazón i Gefflot van ser les dues cares noves que van començar d'inici. De l'estic del primer va néixer el primer flaix de qualitat del partit, amb un canvi de ritme en la frontal de l'àrea amb túnel inclòs que va acabar amb un jugador de Palafrugell enderrocant l'ex del Girona.

A mesura augmentava el ritme del partit, els llistats s'anaven trobant més còmodes sobre el parquet, i més quan el capità Andreu Tomàs va posar el 1-0 amb un xut des de la frontal de l'àrea sense massa oposició. Amb el gol van arribar també els millors minuts del Llista, que va començar a moure ràpid la bola davant la passivitat d'un Palafrugell al qual cada vegada li costava més mantenir la intensitat i la concentració. Sense jugar al cent per cent, els llistats van tenir més d'una ocasió per ampliar la diferència, però el gol es resistia. Amb la clara superioritat local sobre la pista, els de Folguera es van relaxar i el Palafrugell va manar els primers avisos, però es va trobar primer amb Lluís Tomàs i després amb el travesser.

Al final, els visitants van aconseguir trobar porteria gràcies a una falta directa que va cometre Palazón i que Ferran va aconseguir convertir de forma magistral, sostenint la bola sobre l'estic per col·locar-la suaument per sobre del casc de Lluís. Amb l'1-1, el partit va tornar a ser més dinàmic i, en aquestes circumstàncies, Sergi Duch es va lluir en una gran jugada individual en què va deixar sol a Palazón, que només va haver d'empènyer per posar el seu equip per davant a falta de 13 segons per al descans.

El partit es va reprendre amb un nom propi, el de Sergi Folguera, que va marcar el 3-1 des de l'interior de l'àrea i va provocar una falta directa que va transformar Joseph. En un final amb un carrusel de gols, dos gols més de Tomàs i Vives van ampliar la distància en el marcador abans que Ferran i Sergi retallessin distàncies per al Palafrugell. Al final, un altre gol de Tomàs i un tant de Gefflot van posar el definitiu 8-3 per tancar el primer test del curs.

Folguera: "S'han vist coses interessants i l'actitud és bona, però encara és aviat"

L'entrenador del Llista, Albert Folguera, ha reconegut que el par- do va tenir el ritme i la intensitat clàssica dels inicis de pretem- porada i que el fet que el Palafrugell arribés amb sol 4 ju- gadors de camp havia con- dicionat molt el joc.

"Portem pocs entrenaments, però un primer partit sempre costa, portem una o tres setmanes entrenant. Estic content perquè en la primera meitat ens ha costat molt, pe- ro si que és veritat que en la se- gona hem estat més solts. Es tracta d'això, d'anar rodant l'equip perquè els jugadors es vagin trobat i coneixent "

Folguera va explicar que malgrat que "s'han vist coses" i "que l'actitud és molt bona", és molt aviat per començar a treure conclusions ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats