Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


El Memorial Democràtic diu a l'alcalde de Lleida que ''no hi ha res que els impedeixi'' treure els noms franquistesEl director de l'ens, Plàcid Garcia-Planas, recorda a Fèlix Larrosa que el Parlament va demanar al 2016 substituir-los del nomenclàtor


El director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas, ha rebut aquest dijous a la seu de Memorial a l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa per parlar sobre els noms dels carrers dedicats a persones vinculades amb el franquisme. En aquest sentit, li ha recordat que una moció del 7 de març de 2016 aprovada al Parlament sol·licita a tots els ajuntaments que substitueixin els noms del nomenclàtor municipal relacionats amb personatges o fets lligats al franquisme. Garcia-Planas ha matisat a Larrosa que el Memorial no té competència per retirar simbologia franquista de l'espai públic i que han de ser els ajuntaments els qui han de prendre aquestes decisions, ja que mitjançant la Llei de memòria històrica actual ''no hi ha res que els ho impedeixi''.

L'alcalde de Lleida s'ha reunit amb Plàcid Garcia-Planas per conèixer el seu posicionament així com els criteris que s'han seguit en altres ciutats respecte a la presència de noms de carrers dedicats a persones que van tenir algun tipus de vinculació amb el franquisme. A Lleida hi ha 9 carrers que tenen noms vinculats amb el règim; en concret són Alcalde Areny, Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Sangenís Bertran, Lluís Besa, Alcalde Recasens, Germans Recasens, Carmelo Fenech i Juan Manuel Nadal i Gaya.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats