Lleida
5-15° C (pluja)
97% 26 km/h


El Mercat de la Música de Lleida deixa de fer-se després de 22 edicionsEl descens en el volum de vendes, una de les principals raons


Després de 22 edicions, repartides en dues etapes, el Mercat de la Música. Fira del Disc de Lleida no es farà enguany.

Antoni Gorgues, responsable de la discogràfica lleidatana Guerssen Records –organitzadora del Mercat de la Música juntament amb la Paeria– explica a LA MAÑANA que les raons que han dut a aquesta desaparició són múltiples i diverses. 

“Quan nosaltres vam agafar l’organització, fa 14 anys, hi havia un gran deficit de botigues per comprar discos a la ciutat i tenia força sentit”. Ara, però, comenta ja hi ha més botigues a la ciutat i, a més, la venda online està implantada i agafant molta importància, el que ha fet que en els darrers anys “el volum de vendes que teníem no justifiqui la inversió”. Altres raons que considera importants són el fet que cada cop hi hagi més fires d’aquest tipus fins i tot en localitats petites, el que fa “perdre l’excepcionalitat que teníem” i  les restriccions pressupostàries de La Paeria, tot i que Antoni deixa clar “que s’ha fet de mutu acord”.

Quant a la possibilitat de que el Mercat de la Música. Fira del Disc de Lleida es torni a repetir en els propers anys, Antoni explica que “ja va passar una vegada que es va deixar de fer i va tornar, ningú sap que passarà en el futur”, tot i que sembla evident que les raons que han dut a l’anul·lació no seran fàcilment revertibles.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats