Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/hEl MNAC recorrerà el retorn de les pintures de Sixena i encarrega un estudi sobre els riscos del seu trasllatEl patronat també veu “inassumible” que el retorn provisional de les obres d’art es dugui a terme abans del 25 de juliol


El patronat del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha acordat aquest dilluns interposar un recurs d’apel·lació a la sentència del jutjat d’Osca que l’obliga a retornar les pintures murals del monestir de Sixena. El museu se suma així, per una altra via, al recurs que el Govern presentarà a l’Audiència Provincial d’Osca per la mateixa causa.

I ho fa per unanimitat, és a dir, amb el suport de les tres administracions que hi participen, inclòs el Ministeri de Cultura. A més, el MNAC encarregarà un estudi sobre els “riscos” del possible trasllat de les pintures. En l’altre litigi obert, el Museu ha resolt comunicar al jutge –com ja va fer el conseller Santi Vila- que el trasllat provisional de les obres d’art de Sixena abans del 25 de juliol és “inassumible”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats