Lleida
7/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El mollerussenc Jaume Suau guanya la 22a edició del Premi de Poesia Maria Mercè MarçalEl psicopedagog i mestre s’imposa amb l’obra ‘Ull de Cugula’ i rebrà un premi de 3.000 euros


El restaurant Resquitx de Golmés va acollir l’acte de lliurament del premi, que va comptar amb la presència de gairebé 400 persones.

El psicopedagog, mestre i especialista en Educació Física, Jaume Suau, ha destacat també en la seva faceta literària, i ara en la poètica, en proclamar-se guanyador de la vint-i-dosena edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, amb l’obra Ull de Cugula. Cal destacar que és el primer plaurgellenc a aconseguir el guardó, i el tercer lleidatà.

Jaume Suau es presentava per primer cop a la convocatòria del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, en la que ha competit amb 48 aspirants més, i rebrà una dotació econòmica de 3.000 euros, per la primera edició de l’obra que publicarà Pagès Editors en la col·lecció La Suda.

Segons l’autor Ull de Cogula vol ser un homenatge a les dones, i en especial a la seva filla, la cogula és una mala herba que perjudicava als conreus, i el nom amb què es qualificaven els patriarques familiars als naixements de femelles, o nenes. Segons Suau en les famílies feien falta braços d’homes per conrear, per la qual cosa el naixement de les nenes no era ben vist. 

Suau creu que els temps han evolucionat, ja no es necessiten els braços, però el paper de la dona continua essent imprescindible en la societat, encara que reconeix que falta molt camí per assolir la igualtat desitjada. L’autor considera que l’obra està concebuda amb poemes curts i profunds, que és tal com ha de ser la poesia, parla d’ell des d’ell, i amb un toc a l’enyorança de la innocència, que fins i tot ha sigut terapèutic, confessa.

Jaume Suau ha publicat Els orígens de l’Atletisme a les Terres de Ponent , Els cóssos de la cordera, i Plural imperfecte. Actualment és el president del Centre d’Estudis del Pla d’Urgell Mascançà, i també va ser fundador de l’Associació Atlètica Xafatolls.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats