Lleida
15/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Mostremp projecta 12 curts i tindrà una durada superior a l’habitualLa pandèmia no atura la mostra de cine rural que farà una projecció diària


El coronavirus no ha aturat la celelebració de la novena edició del Mostremp, festival de cinema rural del Pallars, que tindrà lloc a Tremp del 18 al 23 d’agost.

El certamen portarà a la capital del Pallars Jussà una selecció de dotze curtmtratges a la seva secció oficial. Ateses les circumstàncies excepcionals produïdes per el Covid-19, enguany Mostremp tindrà una durada superior a l’habitual, una decisió presa per l’organització per tal de garantir la seguretat i la higiene. Per aquest motiu, només es produirà una projecció diària “per tal que l’espai pugui ser desinfectat degudament”.

L’espai central del festival serà, un any més, l’Espai Cultural la Lira de Tremp, però no hi faltaran, com en les darreres edicions, la participació d’altres poblacions en el marc del Mostremp sobre rodes, l’aposta itinerant del festival. Aquest any són vuit les poblacions pallareses que, ja des del mes de juliol, participen en aquesta iniciativa.

Seguint la tònica de la darrera edició el festival començarà amb una acció teatral, enguany amb la companyia  Teatremp. L’acte inaugural s’iniciarà amb la presentació de l’exposició Sinònims de cel·luloide, ubicada a la cantonada del carrer Soldevila i, posteriorment, es farà la projecció inaugural La innocència, de Lucia Alemany. Les projeccions dels curmetratges finalistes s’agruparan en dues sessions que es realitzaran el divendres i el dissabte i el festival es completarà amb un taller de fotografia i altres activitats. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats