Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Pardinyes torna als orígens amb la creació d'un equip femeníL'equip va desaparèixer fa tres dècades


El Ilerdauto Nissan Pardinyes torna als orígens. El club lleidatà tornarà a tenir un equip femení després que aquest desaparegués fa 30 anys.

Malgrat el clar caràcter masculí de l'actual Ilerdauto Nissan Pardinyes, l'embrió del club lleidatà va ser un equip femení que es va crear fa més de 50 anys.

Amb la creació d'un equip sènior femení, l'entitat lleidatana recupera una secció que va desaparèixer l'any 1989 quan, tot i aconseguir la permanència a Primera Catalana, el llavors zona alta CB Pardinyes va haver de renunciar a seguir competint.

Jordi Mauri, president del club, va explicar ahir que el projectes es va començar a gestar quan diverses jugadores es van oferir per crear un equip. Des de la junta es va considerar que podia ser un bon moment i que això podria fer créixer el club.

A dia d'avui, el president xifra en una quinzena el nombre de jugadores que han mostrat interès en formar part de la plantilla. Mancant saber com queden estructurades els grups, el Pardinyes competirà a Tercera Catalana.

El pròxim 1 de juliol serà el dia en què es presenti el cos tècnic d'una secció que aspira a ser l'inici d'un projecte femení sòlid.

Jordi Mauri: "Esperava molt més suport de la massa social"

El president del Pardinyes, Jordi Mauri, va reconèixer que el projecte de crowdfunding iniciat pel club avança a un ritme més lent de l'esperat. Dels 50.000 euros que es necessiten per disputar la LEB Plata, el club porta recaptat 750. Mauri, que posa el 29 de juliol com a data límit, va afirmar esperar més suport de la gent, però no descarta un canvi en la postura de l'Ajuntament o el suport d'alguna institució.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats