Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Parlament tomba el decret per limitar els preus dels lloguersCapella va demanar l’abstenció a la CUP i a CatECP, sense aconseguir-ho


El Parlament va derogar ahir el decret del Govern que volia limitar el preu del lloguer de l’habitatge amb els vots en contra de Ciutadans, PSC, CatECP, CUP iPP.

La consellera de Justícia, Ester Capella, va demanar l’abstenció dels comuns i dels cupaires perquè el decret pugui tramitar-se com a projecte de llei i, a partir d’aquest punt, incloure millores. Però tots dos grups s’hi van negar i van votar ‘no’ al projecte de llei.

Els comuns van lamentar que el decret “està fet” i que no s’arregla amb la tramitació com a projecte de llei per a canviar-lo només amb esmenes, ja que hi ha un desacord “amb el model que es planteja”. Els cupaires van estendre la mà per poder impulsar una llei “de veritat” i consensuada: “No podem acceptar aquest decret”, van lamentar.

Capella va defensar que el decret tenia la intenció de frenar “l’escalada permanent” del lloguer i que tenien el “deure d’actuar” per posar límit al mercat. Durant la seva intervenció, la consellera va intentar captivar CatECP i la CUP perquè optessin per l’abstenció, però no ho va aconseguir.

“Feu esmenes on ho considereu necessari; si no els agrada l’índex de referència, proposin més coses”, va insistir Capella, que va recordar que amb la tramitació com a projecte de llei la PAH o el Sindicat de Llogateres podrien comparèixer i exposar el seu plantejament.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats