Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació incrementa el pressupost un 21% respecte del 2019La previsió pressupostària de 2.895,480,62 € ve marcada per la consolidació de l’activitat del Patronat derivada de la presentació de tres PECT (Agrobiofood, Green-Circular i Biomarket)


El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica (Promeco), Carles Gibert, ha presidit aquest dilluns el consell rector del Patronat que s’ha celebrat a la sala d’actes de Promeco, en el qual s’ha aprovat el pressupost que arriba als 2.895,480,62 €, una quantitat que representa un increment del 21,40% en termes relatius i de 510.472,95 € en termes absoluts, respecte del pressupost del 2019.

Tant de despesa com d’ingressos, la previsió pressupostària ve marcada per la consolidació de l’activitat del Patronat derivada de la presentació de tres PECT, (Agrobiofood, Green-Circular i Biomarket), dels quals la Diputació de Lleida és coordinadora dels dos primers i sòcia del tercer, que coordina el Consell Comarcal del Solsonès. El Patronat de Promoció Econòmica és beneficiari de dues operacions (ORE PECT-Green i ORE PECT-Agro).

Per projectes, Promeco té previst desenvolupar els següents:

Projecte de despesa “Xarxa Lleida Territori Intel·ligent”: l’any 2020 està prevista la resolució de la convocatòria Xarxa Lleida Territori Intel·ligent.

Projecte de despesa “Pacte dels Alcaldes per a una Energia Sostenible”: seguir promocionant el Pacte dels Alcaldes per a una Energia Sostenible, ampliant els objectius 2020, als previstos per al 2030, que són: estalvi del 40% del consum energètic i de les emissions, així com la inclusió de mesures d’adaptació al canvi climàtic.

Projecte de despesa “Activitat en Xarxes Internacionals”: Promeco gestiona l’activitat de la Diputació de Lleida en l’àmbit de l’Arc Llatí. D’altra banda, el propi Patronat està adherit a l’associació EUROMONTANA (62 membres públics i privats de 18 països) que treballa en projectes de desenvolupament econòmic i social de zones rurals i de muntanya. Aquesta activitat internacional ha de permetre la captació de recursos per programes especialitzats en cooperació interterritorial, com POCTEFA, MED, SUDOE, ENI, etc., així com l'adquisició de coneixement i la vinculació a partenariats internacionals.

Projecte de despesa “Promoció Local”: es desenvolupa l’activitat de promoció local (participació en fires, campanyes de promoció, etc.). Al mateix temps, es preveu la implementació de l’observatori APUNT (observatori de dades socioeconòmiques de la província de Lleida); s’endegarà el Projecte “Xarxa Lleida Territori Intel·ligent Plus (XLTI (PLUS)); i derivat de les conclusions de la jornada Producterra duta a terme durant l’any 2019, està previst el desenvolupament de diverses accions i actuacions.

Projecte de despesa “Ajuts per a Activitats de Promoció Econòmica”: suport a activitats singulars portades a terme per administracions locals o entitats sense ànim de lucre que es preveu que repercuteixen positivament en el desenvolupament econòmic de la demarcació provincial de Lleida. En aquest programa també està inclosa la partida d’ajuts a empreses per l’assistència a fires internacionals.

Projecte de despesa “PECT/Feder”: la Diputació de Lleida va presentar dos PECT l’any 2019:

- PECT AgroBioFood Ponent: és un projecte destinat a consolidar i reforçar una estructura territorial d’innovació oberta i col·laborativa altament especialitzada a les terres de Ponent, afavorint la capacitat de resiliència i productivitat sostenible de dos àmbits d’especialització sectorials consolidats dins del nou model i relacionats amb els espais agraris i l’entorn rural: la producció d’aliments i els serveis ecosistèmics.

- PECT Green&Circular Ponent: és un projecte destinat a consolidar i reforçar una estructura territorial d’innovació oberta i col·laborativa altament especialitzada a les terres de Ponent, afavorint el desenvolupament dels dos àmbits d’especialització sectorial amb més potencial transformador en relació amb els actius del territori, com són la producció de biomaterials, biocarburants i bioenergia, i l’impuls d’energies renovables i la millora de l’eficiència energètica.

Promeco és un dels beneficiaris d’aquests dos PECT, en cadascun dels quals ha d’implementar un projecte propi, així com també del PECT Biomarket, en aquest cas a través d’un projecte que coordinarà el Consell Comarcal del Solsonès.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats