Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Piribus arriba a l’Alta RibagorçaL’exposició itinerant sobre el patrimoni del Pirineu “Viatge al cor dels Pirineus” és un espai expositiu mòbil de 72m2 que es pot visitar gratuïtament.


Aquest matí a les 11h s’han obert les portes del PIRIBUS a la comarca de l’Alta Ribagorça, instal•lat al Pavelló Municipal d’Esports de Pont de Suert, es podrà visitar fins el 25 d’agost cada dia de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

L’exposició itinerant sobre el patrimoni del Pirineu “Viatge al cor dels Pirineus” que acull el PIRIBUS, és un espai expositiu mòbil de 72m2 que es pot visitar gratuïtament. S’emmarca dins el projecte de cooperació transfronterera POCTEFA ADN Pirineus, projecte de valorització del patrimoni pirinenc i de cooperació de la Xarxa Educació Pirineus Vius. Al projecte també hi donen suport altres entitats com LPO de França, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Catalunya La Pedrera, l’Institut d’Estudis Andorrans CENMA, SEO Birdlife Aragó i NIN-GAN (Gestió Ambiental de Navarra), associat al Govern de Navarra.

La història geològica, els paisatges, la biodiversitat i la història humana són els quatre espais temàtics que permeten al visitant explorar el patrimoni i en la identitat dels Pirineus. Tot això es fa a través de dispositius de visió de 360º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També permet recollir testimonis i punts de vista dels visitants.

Aquesta és la desena parada que realitza el PIRIBUS de les 32 previstes per tota la serralada pirinenca, ja ha estat visitat per més de 11.000 persones. 

Paral•lelament a l’estada del PIRIBUS, l’entitat Verd e Blu, encarregada de la dinamització de l’exposició ha preparat un programa d’activitats per descobrir l’ADN Pirinenc, i concretament els valors naturals, culturals i patrimonials de l’Alta Ribagorça.

Aquestes activitats aniran a càrrec de diferents entitats del territori com: el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Cos d’Agents Rurals del Ribagorça, el Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí, l’Associació de Dones del Món Rural i el Centre de Fauna de Pont de Suert; també hi haurà una actuació de Ribatonics i la presencia dels txocs de fusta de PyrArt.

També es realitzaran visites guiades, els dilluns, dimecres i divendres, a les 11.30 hores; els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges, a les 18 hores.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats