Lleida
8 / 26° C (sol)
97% 26 km/h


El ple d’Alpicat tomba les propostes de votar en una consulta popular el futur de ‘Cal Negre’Amb els vots en contra de l’equip de Govern i els favorables de l’oposició


L’equip de Govern d’Alpicat va tombar ahir la proposta de l’oposició de convocar consultes populars pel futur de Cal Negre.

Ho va fer un ple que es preveia polèmic. I que ho va ser. Marcat per la controvertida modificació de l’ordre del dia, al llarg d’unes quatre hores, el ple de l’ajuntament va debatre, de manera extraordinària, la proposta presentada per l’oposició de convocar una consulta popular perquè el poble s’expressés en relació al tipus d’equipament municipal que havia de ser Cal Negre i quin edifici ha d’acollir les dependències municipals de l’ajuntament.

La proposta, però, no va prosperar en rebre els vots en contra de l’equip de Govern –format pel PDeCAT i pel Grup Independent d’Alpicat–. L’alcalde, Joan Gilart, va explicar que no considera idoni fer una consulta a dos mesos de les municipals. En aquest mateix sentit es va manifestar el portaveu del Grup Independent, Pere Expósito, que exposava que “és més lícit que la gent que es presenti a les eleccions al maig posi al programa el que vol fer i la gent decidirà a qui votar” i serà “més just que no pas fer una consulta com demana l’oposició”.

Però els sis regidors de l’oposició no ho veuen així i consideren que cal “donar la veu al poble” en aspectes importants com aquest. La CUP va lamentar el “secretisme i la poca transparència” que consideren que hi ha al Govern. Tant els republicans com els socialistes van defensar la necessitat de fer les consultes per traslladar el poder de decisió als ciutadans, “que són qui ens han votat”.

Canvis a l’ordre del dia

A banda de les discrepàncies per la gestió de Cal Negre, el ple extraordinari va venir marcat per la modificació de l’ordre del dia. En un principi, l’oposició havia demanat que es fessin primer les explicacions i després les votacions però l’alcaldia va considerar oportú canviar-ho. Un fet que ERC va advertir que era “il·legal” iquetantellscomelPSCilaCUP van voler fer constar en acta el seu desacord.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats