Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El PP Lleida mostra el seu recolzament als centres educatius concertats davant el nou projecte de decretInsta al Govern de la Generalitat a modificar la normativa que “posa en perill els centres concertats a la demarcació”


El PP Lleida ha mostrat el seu recolzament als centres educatius concertats davant el nou projecte de decret de Catalunya. “El Govern vol dotar-se d’instruments per a controlar, des de l’àmbit públic, l’oferta educativa concertada”, ha afirmat Marisa Xandri, portaveu adjunta del PP a la Paeria.

El grup municipal presentarà una moció en el pròxim ple a la Paeria aquest divendres 28 de febrer, ja que considera que la proposta de decret atempta de forma clara la llibertat educativa que la Constitució i l’Estatut reconeixen. “Instem al Govern de la Generalitat a modificar aquesta normativa que posa en perill els centres concertats a la nostra demarcació, que donen cobertura a 14.830 alumnes, i que representa més del 22% del total de l’alumnat matriculat el curs 2019-2020”, ha assegurat Xandri.

Els populars ratifiquen que a les mares i pares els hi assisteix el dret fonamental a poder escollir per als seus fills el centre educatiu, públic o privat, que respongui millor a les seves preferències. Per aquest motiu, proposen una negociació amb totes les patronals d’AMPES i sindicats amb l’objectiu d’elaborar un nou decret consensuat que no limiti els drets d’elecció de centre i garanteixi el manteniment i la suficiència dels actuals concerts educatius.

El Govern de la Generalitat, el passat 30 de gener de 2020, va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Edicte, de 24 de gener d’enguany, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte de decret de la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió en els centres del Servei d’Educació de Catalunya en tràmit al Departament d’Educació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats