Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


El PPC demana la dimissió de Vergés i el PSC qüestiona que estigui capacitada per encapçalar el departament de SalutLa consellera defensa que les decisions es prenen "quan toca" i demana que no facin "demagògia


El president del PPC i diputat del Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, per la seva "incompetència" en la gestió de la covid-19. En el marc del ple del Parlament, la diputada del PSC-Units Assumpta Escarp també ha carregat contra la gestió de Vergés i ha qüestionat que sigui la millor persona i que estigui capacitada per encapçalar el departament. Davant d'aquestes crítiques, la consellera ha replicat que les decisions es prenen "quan toca" i que s'expliquen a la ciutadania quan estan treballades, en referència al confinament perimetral del Segrià. I ha retret al PSC que faci "demagògia" en dir que el sistema de rastreig de casos positius no funciona.

Fernández ha carregat contra Vergés per haver admès que ha "ocultat informació" sobre la situació al Segrià per no generar alarma. "Ningú no li ha explicat que en les societats democràtiques no s'amaga informació sota cap pretext?", li ha preguntat el diputat dels populars catalans. Segons Fernández, la consellera és "incapaç" de gestionar i informar a la vegada i ha demostrat tenir un concepte de democràcia "discutible". I per totes aquestes raons, ha demanat la seva dimissió. "Un nivell d'incompetència com aquest, en una democràcia moderna, només pot significar assumir responsabilitats i que una altra persona assumeixi el càrrec davant els reptes difícils", ha conclòs.

Unes crítiques a les què s'ha sumat el PSC. La diputada Assumpta Escarp ha instat la consellera a reflexionar si és la millor persona per ocupar el càrrec per la seva "mala gestió". La diputada li retreu que s'anunciés el confinament perimetral del Sagrià dissabte quan "molta gent havia marxat de cap de setmana" i considera que ha quedat clara la "incapacitat" del rastreig dels casos positius. Per tot plegat, Escarp ha preguntat a la consellera si se sent satisfeta amb la seva gestió.

Vergés ha replicat que s'està gestionant una pandèmia mundial amb les "incerteses" que això comporta i que el Govern sempre s'ha intentat avançar. "Seguim l'evolució dia a dia. Prenem les decisions quan toca, no abans ni després, i les expliquem a la ciutadania amb les decisions treballades. No ho podem fer de cap altra manera", ha defensat. Així mateix, ha assegurat que sempre s'ha donat la informació a la ciutadania.

I la consellera de Salut s'ha dirigit a Escarp per demanar-li que no faci "demagògia" sobre el rastreig. "Demagògia cap. Em limito a dir el mateix que el gerent territorial de l'àrea de Lleida: que no es poden fer els rastreigos", ha dit la diputada de socialista en el seu torn de rèplica. Segons la consellera, no es tracta que el sistema de rastreig no funcioni sinó que és complicat que facin aïllament persones que necessiten treballar i no tenen casa, en referència als temporers.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats