Lleida
7 / 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El president del Consell Europeu fa una crida als 28 per contribuir a la reconstrucció de Notre-DameEl president de l'Eurocambra proposa donar el salari dels eurodiputats per ajudar a rehabilitar la catedral


El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha fet una crida aquest dimarts als caps d'estat i de govern dels 28 estats membres de la Unió Europea perquè contribueixin econòmicament en la reconstrucció de la catedral de Notre-Dame de París, devastada per un incendi. "Sé que França podria fer-ho sola, però el que està en joc és més que ajuda material, l'incendi ens ha fet adonar que estem vinculats per una cosa molt més important i profunda que els tractats", ha assegurat Tusk en una intervenció al ple del Parlament Europeu a Estrasburg.

"Avui entenem millor el que tenim en comú, el que podem perdre, i que ho volem defensar junts", ha afegit.

Per la seva banda, el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, ha dit que tots els europeus estaran "frec a frec" amb els francesos per reconstruir la catedral. "Portarà molt temps que es curi aquesta ferida, i nosaltres, tots, hem de fer tot el que puguem", ha assegurat. 

En aquest sentit, l'italià ha dit que els eurodiputats podrien donar el seu sou del dia per a les tasques de reconstrucció, i ha explicat que han posat una caixa a l'entrada del plenari per a fer donacions. "Hem de reconstruir la catedral, això seria un missatge positiu del Parlament Europeu", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats